Dezvoltam aplicatii personalizate de training in VR (realitate virtuala) si AR (realitate augumentata), care fac training-ul safe, fun si eficient.

Beneficiile training-urile bazate pe tehnologia VR

Evoluția industriei VR (virtual reality/realitate virtuală) a permis utilizarea sa în domenii noi precum cel al training-ului. Din ce în ce mai multe companii o integrează în cadrul programelor de formare și dezvoltare dedicate angajaților. Acest lucru înseamnă integrare unei tehnologii emergente ce ajută la conturarea unei metode alternative de training, prin utilizarea unor medii de învățare captivante.

Realizarea training-ului într-un mediu cu risc 0.

Siguranța oferită de lumea virtuală nu este propice numai pentru dobândirea abilităților interpersonale. Ea reprezintă și un element extrem de util atunci când vorbim de situații periculoase sau cu grad ridicat de risc. În trecut, angajații puteau doar să își imagineze scenariile periculoase. Tehnologia VR a înlocuit acest lucru cu o simulare realistă ce oferă o experiență de învățare prin implicarea participanților într-o anumită activitate fără ca aceasta să se întâmple în mod real. Un exemplu pertinent este reprezentat de training-urile de protecție a muncii în cadrul cărora angajații pot învăța din greșeli săvârșite în mediul virtual, reducând probabilitatea realizării acestora în lumea reală, putând conduce chiar la salvarea unei vieți.

Eficiența costurilor

Scenariile realizate în realitatea virtuală vă oferă ceea ce materialele audio/video uzuale nu reușesc, la un cost mai redus decât un training susținut în sala de curs. Există metode diferite prin care puteți realiza conținut pentru traininguri VR iar consultanții Patrudoizero vă pot ajuta în acest proces pentru a putea optimiza costurile și alege varianta potrivită. Eficiența costurilor se constată și în urma creșterii productivității, angajații putând pune în practică, mult mai rapid, noile informații acumulate.

Realitatea virtuală aduce trainingurile mai aproape de generația milenialilor

Chiar dacă realitatea virtuală este încă văzută ca un unicorn al metodelor de training, ea devine o alternativă viabilă la alături de cele deja implementate. Structura angajaților este în continuă schimbare iar generația milenialilor deja reprezintă peste 30%. Această generație este motivată de aspectele noilor tehnologii și reacționează mult mai rapid atunci când acestea sunt integrate în activitatea zilnică.

Reducerea timpului de învățare

Abordarea tradițională a training-urilor a devenit plictisitoare sau necesită prea mult timp. Mulți oameni întâmpină dificultăți în procesul de învățare. Uneori, o cantitate prea mare de informație, oferită într-un timp scurt, îi poate speria. Astfel, nivelul de implicare scade. Trainingurile VR, din contra, sunt atractive și creative, ajutându-i pe participanți să acumuleze informațiile mult mai ușor și mai rapid și să le rețină pentru o perioadă mai lungă de timp. Experiență este una emoțională, de asemenea. În plus, evaluarea participanților este mult mai facilă și permite intervenția promptă asupra aspectelor mai puțin clare pentru aceștia. Nu în ultimul rând, practica este cea care îi determine să capete încredere și să aplice mult mai rapid informațiile accumulate.

Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru a discuta despre modul în care tehnologia VR poate să crească impactul pe care îl au training-urile asupra angajaților dumneavoastră.